понедељак, 27. јун 2011.

Italijanska pita sa sirom














Potrebno je:
500 grama kora za pitu
500 grama sitnog sira
2 case pavlake
60 grama parmezana
jedna kasika susama
2 jaja
2 kasike ulja

Preliv za kore:
2 jaja
2 dl mleka
2 dl ulja
prasak za pecivo
4 kasike griza


U ciniji izmesati sitan sir,pavlaku,jaja,susam,parmezan i ulje. U drugoj cinijici izmesati jaja,mleko,ulje,prasak za pecivo i psenicni griz.
Jednu koru staviti na radnu povrsinu i premazati je prelivom i tako sve cetiri kore, i na poslednju staviti fil od sira i pavlake. Krajeve saviti ka unutrasnjosti da fil ne iscuri prilikom pecenja,urolati i redjati u podmazanu tepsiju. Praviti rolade dok se materijal ne utrosi.
Svaki rolat premazati prelivom i po zelji posuti susamom.
Staviti da se pece u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko 30 minuta.
Iseci rolate na manju parcad i servirati.


Prijatno!


Veoma ukusna i malo drugacija...



понедељак, 20. јун 2011.

Oranž kocke










Korice:
4 jaja
5 kasika secera
casa ulja
1 casa jogurta
8 kasika brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakao praha


Fil:
4 pomorandze
100 grama secera
2 kesice zelatina


Glazura:

100 grama cokolade
4 kasike ulja


Jaja,secer,ulje,jogurt,brasno i prasak za pecivo dobro umutiti. Prvo jaja sa secerom pa onda tecne sastojke (ulje i jogurt) i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Podeliti masu na 3 dela a u jedan dodati kasiku kakao praha.


Ispeci kore u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 10 minuta.








Pomorandze oljustiti i pulpu samleti u blenderu pa prokuvati sa secerom. Zelatin preliti sa malo vode i ostaviti da nabubri. Pomesati.
Mutiti mikserom dok se masa ne zgusne.


Masom premazivati kore u tankom sloju.
Prvo ide zuta kora pa fil,braon kora,fil,zuta kora,fil i na kraju glazura od cokolade.




Prijatno!

недеља, 12. јун 2011.

Parfe lesnik-nes kocke













Sastojci:

Kora :
 
10 belanaca
 
15 kasika secera
 
2 kasike sirceta
 
 
 
Fil: :
 
1 litar mleka
 
10 kasika secera
 
15 kasika brasna
 
10 zumanaca
 
kesica instant kafe
 
100 grama pecenih mlevenih lesnika
 
250 grama margarina
 
 
Ukrasavanje: :
 
250 gr slaga
 
2,5 dl mineralne vode
 
 
Umutiti dobro belanca sa secerom dok se sav secer ne istopi i na kraju dodati 2 kasike sirceta. Koru susiti 2 sata na 100 stepeni. Ne vaditi iz rerne dok se u istoj ne ohladi.
Umutiti zumanca sa malo mleka i brasnom. Ostatak mleka staviti da se kuva zajedno sa secerom. U provrilo dodati umucenu smesu i mesati non-stop da ne zagori.
Ohladjen fil pomesati sa margarinom i podeliti na dva dela. U jedan deo umesati kesicu kafe a u drugi lesnike.
Filovati koru prvo filom sa lesnicima pa filom sa kafom i na kraju tortu premazati umucenim slagom po zelji.
Seci na kocke i sluziti... Prijatno!
 

субота, 4. јун 2011.

Brownies

Andrijana 







Sastojci: :
 
150 grama brasna
 
60 gr mlevenog keksa
 
150 gr secera
 
60 gr kakaoa
 
1/2 kasicice praska za pecivo
 
50 ml vode
 
kasicica nes kafe
 
200 ml cedjenog soka od pomorandze
 
125 gr putera
 
60 gr rendane cokolade
 
3 jaja
Glazura :
 
60 gr cokolade za kuvanje
 
60 gr putera
 
3 kasike prosejanog secera u prahu
 
malo vode


Pomesati sve suve sastojke: brasno,mleveni keks,secer,kakao i prasak za pecivo.
Dodati tecne sastojke - sok od pomorandze i nes kafu razmucenu u 50 ml vode.
Umesati omeksali puter i istopljenu cokoladu. Na kraju dodati jaja pa izmesati varjacom ili viljuskom,a zatim i mikserom par minuta,dok smesa ne postane glatka.
Izliti u pleh srednje velicine postavljen papirom za pecenje. Peci 20-25 minuta na 200 - 220 stepeni ili dok se ne oseti intezivan miris.
Proveravanje cackalicom nije pouzdano,jer je kolac dosta vlazan i sabijen,kao cvrsci krem.
Kad se prohladi preliti cokoladnom glazurom. Cokoladu i puter otopiti na najtisoj vatri,umesati prah secer i vodu pa kuvati dok se secer ne otopi.
Ostaviti da se glazura ohladi (glazura je meka,nece se stvrdnuti) pa kolac iseci na kocke.
Prijatno!