субота, 24. септембар 2011.

Išleri torta



Potrebno je:


duplo pakovanje piškota
 
duplo pakovanje Išleri keksa
 
2 pudinga od čokolade
 
2 pudinga od karamela
 
7 dl mleka
 
200 gr šećera
 
200 gr šlag krema u prahu
 
2 dl mineralne vode za mućenje šlaga
 
malo ruma za potapanje piškota
 
250 grama margarina




Nakvasiti piškote u rastvor 3 cl ruma i 2 dl vode. Redjati na tacnu po dužini tri a po širini osam piškota,u zavisnosti od velicine tacne menjati raspored.
U 3,5 dl mleka skuvati dva pudinga od čokolade a u ostalih 3,5 dl mleka skuvati dva pudinga sa ukusom karamela. Dakle,malo mleka odvojiti za ramućivanje pudinga a ostatak mleka staviti da se kuva zajedno sa 100 gr šećera. U provrilo mleko sipati razmućenu smesu hladnog mleka i pudinga sa ukusima. I tako oba fila. U hladne skuvane pudinge umutiti po polovinu margarina.
Na piškote staviti fil od čokolade,zatim redjati Išlere koji se malo natope u razblaženi rum,da bi se lakše poslastica isekla.
Na biskvite staviti fil sa ukusom karamele. Tortu ukrasiti umućenim šlagom po želji.


Ohladjena je najlepsa! Kremasta i neodoljiva...



среда, 21. септембар 2011.

Kolač sa euroblokom






Sastojci:
6 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
7 kašika brašna
1 margarin
200 gr čokolade
100 gr eurobloka
1 kašika kakaoa
5 kašika šećera
1 prašak za pecivo

Patišpanj:

6 belanaca,2 šoljice secera,2 šoljice ulja,50 gr rendane čokolade,7 kašika brašna,1 kašika kakaoa,prašak za pecivo. Sastojke umutiti i dobro sjediniti i sipati u pleh obložen papirom za pecčenje i peći na 200 stepeni.

Fil:

6 žumanaca umutiti sa 5 kašika šećera i sipati u šerpu pa dodati margarin i ostatak čokolade,sve staviti na tihu vatru i ostaviti da proključa.


Vruć fil staviti preko vrućeg patišpanja pa preko toplog fila narendati 100 gr eurobloka.


Kremasti,čokoladni užitak...





недеља, 18. септембар 2011.

Šampita sa belom čokoladom













Testo :
 
6 žumanaca
 
6 kašika šećera
 
6 kašika brašna
 
6 kašika mlake vode
 
jedan prašak za pecivo
 
Fil: :
 
6 belanaca
 
500 gr šećera
 
1 dl vode
 
sok od pola limuna
 
3 kesice vanil šećera
 
 
Glazura: :
 
100 grama bele čokolade
 


Žumanca dobro umutiti sa šećerom,dodati mlaku vodu,prašak za pecivo i brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje,razliti smesu i peći oko 10 minuta na 250 stepeni.
Penasto umutiti belanca i dodati na vrh noža soli. Kada se dobro umuti,dodati vanil šećer.
U šerpu sipati šećer i vodu. Kuvati na laganoj vatri dok ne proključa a zatim dodati sok od limuna i kuvati još 10 minuta.
U umućena belanca postepeno dodavati vreli sirup,uz neprestano mućenje mikserom. Kada se sipa sav sirup,mutiti još 15 minuta.
Fil naneti na koru i fino rasporediti i zapeći u rerni na 200 stepeni jedan minut.
Napraviti glazuru od 100 gr bele čokolade i 4 kašike ulja pa preliti preko vrućeg fila.
Prijatno!
 

четвртак, 08. септембар 2011.

Cokoladni kolac









Testo :
 
2 case jogurta
 
1,5 casa secera
 
2 case brasna
 
2 kasike kakaoa
 
1 kasicica sode bikarbone
 
1/2 case ulja
 
 
Za preliv: :
 
100 gr mlecne cokolade
 
100 gr margarina
 
10 kasika mleka
 
5 kasika secera
 
Pomesati brasno,secer,kakao i sodu bikarbonu. Postepeno sipati jogurt i neprestano mesati kasikom. Sipati i ulje i mutiti da se ulje sjedini a secer istopi. Masu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje,ravnomerno rasporediti i peci kolac u rerni na 220 stepeni oko 5 munuta pa nastaviti pecenje na 200 stepeni,oko 20 minuta. Pecen ostaviti da se prohladi.
Otopiti cokoladu,margarin i mleko,dodati secer i mesati dok se masa ne ujedini.
Iseci krajeve kolaca i kolac izbockati viljuskom.. Preliti smesom za prelivanje i ostaviti da se ohladi,potom iseci na parcad zeljene velicine.
 
 
Osvezavajuci i veoma ukusan kolacic...

субота, 03. септембар 2011.

Milka torta












Kora:
 

7 belanaca
200 gr šećera 
100 gr samlevenih lešnika
1 kašika brašna
 

Fil:
1 l mleka 
4 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 gr šećera
21 žumance
250 gr margarina
2 šlaga
300 gr Milke čokolade
300 gr Milke bele čokolade


Način pripreme

Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 gr šećera, 100 gr samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.  Tako ukupno 3 kore.

Fil:
Skuvati u 1 l mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 gr šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 gr margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti 300 gr otopljene čokolade ´Milka´sa lešnicima, a u drugi deo 300 gr bele ´Milka´ čokolade.
Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora… Na vrhu treba da bude fil.


Ukrasiti po zelji...


Ovo je bila druga torta za treci rodjendan moje Katarine.