среда, 21. август 2013.

Kapucino torta








Sastojci za kore:
5 belanaca
10 kasika secera
kasika sirceta
100 gr mlevene Plazme


Fil prvi:
20 zumanaca
300 gr secera u prahu
100 gr cokolade
2 margarina

2 kesice kapucina
500 gr slag krema
5 dl mineralne vode


Priprema:
Umutiti belanca sa secerom i kada su dobro umuceni, dodati kasiku sirceta. Mutiti jos malo mikserom pa dodati mleveni keks i promesati kasikom. Sipati masu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti 4 takve kore i preliti ih pripremljenim kapucinom. Ostaviti da kore upiju pripremljeni napitak.

Umutiti zumanca sa secerom u prahu i skuvati krem na pari. U ohladjen dodati otopljenu cokoladu i razradjen margarin.

Umutiti slag krem sa mineralnom vodom.

Filovati: kora - fil - umucen slag dok se ne potrose svi sastojci...


Prijatno.




Tortica je pravljena za cerkin peti rodjendan...