петак, 2. јануар 2015.

Grandisimo torta



torta savrsenog ukusa....


Sastojci za koru:

6 belanaca
6 kasika secera
8 kasika pecenih mlevenih lesnika
2 kasike kakaoa
1 kasika brasna


Sastojci za fil:
18 zumanaca
250 ge secera u prahu
500 gr margarina
100 gr cokolade
100 gr pecenih mlevenih lesnika
2 kasicice kafe

i jos 
400 ml slatke pavlake
300 ml slatke pavlake
300 gr cokolade

Priprema kora:
Umutiti belanca sa secerom u cvrstu smesu. Dodati mlevene lesnike,kakao i kasiku brasna i lagano promesati varjacom. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni oko 15 minuta. Napraviti 3 takve kore.

Priprema fila:
Umutiti 18 zumanca sa 250 gr secera u prahu i smesu kuvati na pari. Skuvan i ohladjen krem sjedeiniti sa 500 gr umucenog margarina. Fil podeliti na tri dela. U jedan deo staviti 100 gr otopljene cokolade,u drugi 100 gr mlevenih pecenih lesnika a u poslednji 2 kasicice kafe (trebalo bi obicne crne,ali ko ne voli moze i instant radi blazeg ukusa,ali moze i bez, kao sto sam ja, jer je deca ne bi jela).

Umutiti 400 ml slatke pavlake i filovati kora-coko fil-pola umucene slatke pavlake-kora-fil sa lesnikom-pola slatke pavlake-kora-fil sa kafom.


Zagrejati 300 ml slatke pavlake do vrenja ( ne sme da kljuca) i dodati 300 gr cokolade. Mesati,ohladiti i preliti preko torte. Dekorisati po zelji...



Prijatno!