четвртак, 8. септембар 2011.

Cokoladni kolac









Testo :
 
2 case jogurta
 
1,5 casa secera
 
2 case brasna
 
2 kasike kakaoa
 
1 kasicica sode bikarbone
 
1/2 case ulja
 
 
Za preliv: :
 
100 gr mlecne cokolade
 
100 gr margarina
 
10 kasika mleka
 
5 kasika secera
 
Pomesati brasno,secer,kakao i sodu bikarbonu. Postepeno sipati jogurt i neprestano mesati kasikom. Sipati i ulje i mutiti da se ulje sjedini a secer istopi. Masu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje,ravnomerno rasporediti i peci kolac u rerni na 220 stepeni oko 5 munuta pa nastaviti pecenje na 200 stepeni,oko 20 minuta. Pecen ostaviti da se prohladi.
Otopiti cokoladu,margarin i mleko,dodati secer i mesati dok se masa ne ujedini.
Iseci krajeve kolaca i kolac izbockati viljuskom.. Preliti smesom za prelivanje i ostaviti da se ohladi,potom iseci na parcad zeljene velicine.
 
 
Osvezavajuci i veoma ukusan kolacic...

4 коментара: