петак, 3. фебруар 2012.

Nugat torta







 
 
Kora :
 
7 belanaca
 
100 gr šećera
 
100 gr krupnije samlevenih oraha
 
2 kašike mlevenog keksa
 
1 kašika brašna
 
 
Prvi fil :
 
21 žumance
 
16 kašika šećera
 
200 gr bele čokolade
 
5 dl mleka
 
2 pudinga od vanile
 
4 kašike šećera
 
2 margarina
 
 
Drugi fil :
 
250 gr šlaga
 
3 dl mineralne vode
 
300 gr pečenih mlevenih lešnika
 
100 gr mlečne čokolade
 
Umutiti dobro benaca sa šećerom,dodati mleveni keks,orahe i blago promešati. Napraviti 3 takve kore.

Za prvi fil dobro umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari. Pri kraju dodati belu mlečnu čokoladu i još malo kuvati. U međuvremenu skuvati pudinge u mleku i ostaviti da se ohlade. Kada su oba fila ohlađena,sjediniti ih i polako dodavati u margarin i još mutiti dok ne dobijete penastu kremu.

Za drugi fil je potrebno umutiti šlag krem i dodati mlevene lešnike i rendanu čokoladu.
Filovati redosledom kora - prvi fil - drugi fil i tako dok se ne utrosi sav materijal.




Prijatno!

2 коментара: