Kora :
7 jaja
7 kasika secera
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
3 kašike rendane čokolade
kora 2 :
5 belanaca
200 gr šećera
150 gr seckanih oraha
100 gr suvog grožđa
4 kašike brašna
2 kašike ulja
fil :
5 žumanaca
2 cela jaja
8 kašika šećera
200 gr maslaca
4 kašike prah šećera
1 kesica vanilin šećera
1.KORA:
umutiti 7 celih jaja sa 7 kašika šećera. Potom dodati 7 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i 3 kašike rendane čokolade. Kada je umućeno podeliti masu i ispeći u 2 kore.
2.KORA:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera. Dodati 150 gr seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Dobijenu masu ispeći u plehu podmazanom maslacem.
umutiti 7 celih jaja sa 7 kašika šećera. Potom dodati 7 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i 3 kašike rendane čokolade. Kada je umućeno podeliti masu i ispeći u 2 kore.
2.KORA:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera. Dodati 150 gr seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 4 kašike brašna i 2 kašike ulja. Dobijenu masu ispeći u plehu podmazanom maslacem.
FIL:5 žumanaca i 2 cela
jaja umutiti sa 8 kašika šećera i kuvati na pari. Kada je kuvano
ohladiti i dodati 200 gr maslaca koji je prethodno umućen sa 4 kašike
prah šećera. Dodati 1 kesicu vanilin šećera.
FILOVATI:1.kora-fil-2.kora-fil-1.kora i celu tortu premazati ostatkom fila i ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар