понедељак, 6. децембар 2010.

Princes krofne






Testo :
1/2 litre vode
150 grama margarina
300 grama brasna
4 jaja
secera po ukusu
prasak za pecivo

Fil :
7 dl mleka
3 kesice pudinga od vanile
10 kasika secera
100 gr margarina
200 grama slag krema
U pola litre vode staviti margarin,150 grama,i staviti na sporet da vri. Kada provri,ubaciti 300 grama brasna. Nakon jedan minut skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi. U prohladjeno umutiti cetiri cela jaja. Ja sam tek tada stavila prasak za pecivo.

Krofne vaditi kasikama, velikom, i malom skidati sa velike. Peci na 200 stepeni bez otvaranje rerne. Izvaditi tek kada se ohlade.

Puding umesati sa 3 dl mleka i 3 kasike secera a u ostatak mleka ubaciti ostatak secera. Skuvati puding i prohladiti. Ubaciti ostatak margarina.

Umutiti slag krem i deo pomesati sa pudingom a deo ostaviti za drugi sloj.

Krofne preseci reckavim nozem na pola,puniti kremom,i odozgo kasikom slag krema ukrasiti pa poklopiti drugom polovinom krofne.
Nisam koristila spric za ukrasavanje ni u jednom trenutku ali su svejedno ispale odlicne i sto je najbitnije,nisu stojale ni dva dana. Tako vam je to kod mene... :)

Posted by Picasa

4 коментара:

  1. Jooooj, cure, pa zamislite kada tehnologija toliko uznapreduje da možemo pružiti ruku i uzeti sa ekrana što nam se prohte! Biće to gadno za liniju, zbog ovakvih recepata! Oboooožavam princes krofne! Naravno, domaće! Baš su ove lepe!

    ОдговориИзбриши
  2. O,hvala najlepse. Slika je malo cudna jer je slikano mobilnim telefonom i to na terasi jos po mutnom vremenu. Za to se izvinjavam.

    ОдговориИзбриши