Kora :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika pečenih mlevenih lešnika
1 kašika brašna
prašak za pecivo
1 kašika ruma
2 rebra rendane čokolade
Fil: :
1 l mleka
6 kašika brašna
vanil šećer
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
200 gr čokolade
8 kašika pečenih mlevenih lešnika
rum
Preliv :
malo ruma
100 grama čokolade
Smesu izliti u pripremljen pleh i peći na 170 stepeni oko 20 minuta.
Ohlađenu koru preseci na pola.
Mleko,brašno i vanil
šećer kuvati na pari dok se ne dobije gustina za fil. Skinuti sa
vatre,dodati lešnike i ostaviti da se ohladi.
Margarin i šećer u prahu umutiti i dodati filu. Dodati otopljenu čokoladu i rum te sve dobro umutiti i ostaviti da se ohladi.
Otopljenu čokoladu pomešati sa rumom i premazati koru. Nafilovati,poklopiti drugom korom i ponoviti postupak.
Ostatkom fila premazati celu tortu i ukrasiti po želji.
Bas mi se svidja kako si je iskombinovala!!Mora da je sjajnog ukusa:))POzz!!!!!!
ОдговориИзбришиŽelim sve najbolje za Božić i Novogodišnje blagdane! :)
ОдговориИзбриши