Za bele patišpanje:
10 belanaca10 kasika secera
2 kasike sirceta
8 kasika griza
Za braon patišpanje:
8 jaja8 kasika secera
2 kasike kakaoa
2 kasike brasna
6 kasika rendane cokolade
Za fil:
10 zumanaca10 kasika secera
2 margarina
400 gr secera u prahu
200 gr kvalitetnije crne cokolade
1 casa kisele pavlake
200 gr mlevenog pecenog lesnika
Za drugi fil:
500 gr slag krema
5 dl hladne mineralne vode
Priprema:
Prvo pripremiti bele kore. Umutiti dobro 5 belanaca sa 5 kasika secera u cvrst sam. Dodati kasiku sirceta i na kraju 4 kasike griza. Promesati kasikom pa smesu izliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru na 150 stepeni oko 20 minuta. Napraviti jos jednu koru od preostalog navedenog materijala.
Priprema fila:
Umutiti zumanca sa 10 kasika secera pa staviti fil da se skuva na pari. Skuvan fil ostaviti da se ohladi dok pripremate braon kore.
Priprema braon kora:
Umutiti 4 jaja sa 4 kasike secera dok se secer ne istopi. Dodati kasiku kakaoa i kasiku brasna,promesati varjacom i na kraju dodati 3 kasike rendane cokolade. Smesu izliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru na 180 stepeni oko 15 minuta. Od preostalog materijala napraviti jos jednu koru.
Priprema fila:
Umutiti 100 gr slag krema sa 1 dl mineralne vode. Razraditi 2 margarina sa 400 gr secera u prahu i dodati ohladjenim zumancima. Dodati umucen slag krem i casu kisele pavlake. Podeliti smesu na dva dela. Otopiti posebno belu i posebno crnu cokoladu na pari. Dodati otopljene cokolade,crnu u jednu smesu a belu u drugu smesu sa zumancima.
Umutiti preostalih 400 gr slag krema sa 4 dl mineralne vode.
Redosled filovanja:
braon kora - zuti fil - posuti mlevenim lesnicima - umucen slag - bela kora - braon fil - posuti mlevenim lesnicima - umucen slag krem i tako dok se ne potrose kore i filovi. Tortu po zelji dekorisati ostatkom umucenog slag krema.
Torta je veoma ukusna. Cvrsta je i pogodna za dekorisanje fondanom.
Нема коментара:
Постави коментар