четвртак, 28. октобар 2010.

Talijanske pancerote








Za testo :

250 grama margarina
2 dl jogurta
2 dl mlake vode
2 kasičice soli
jaje
kesica praška za pecivo
1 kg brašna

Za nadev :
250 grama sira
jaje
150 grama šunke
3 kasike kisele pavlake
100 grama mariniranih šampinjona
kašičica sušenog peršuna

Za premazivanje :
100 grama margarina
jaje


Pomešajte brašno,so,prašak za pecivo. Na sredini napravite udubljenje i u njega sipajte jogurt i istopljeni margarin. Dodajte jaje i umesite testo postepeno dodajući vode.
Sir izgnječite viljuškom,dodajte jaje,seckanu šunku,pavlaku,peršun i usitnjene šampinjone. Sve dobro promesajte.
Testo tanko razvucite i secite na kvadrate željene veličine. Na sredinu stavite nadev,a krajeve slozite kao pismo. Slozite pancerote u podmazan pleh,svaku premažite umućenim jajetom i prelijte kasičicom istopljenog margarina.

Нема коментара:

Постави коментар