четвртак, 28. октобар 2010.

Domacinske pancerote


Minjon kvasca
2 dl toplog mleka
kasicica secera
2 kasicice soli
casa jogurta
prasak za pecivo


Za fil:
300 grama sunkarice
casa jogurta ili pavlake
1 dl kecapa
100 gr rendanog kackavalja
kesica origana




(testo moze i da se pece i da se przi)

Testo - priprema:
Jednu kocku kvasca potopiti sa casom toplog mleka u ciniji,dodati malo secera i kasiku soli. ostaviti da nadodje. Posebno umutiti dva jaja i jednu casu jogurta ili kiselog mleka. Kad kvasac nadodje,pomesati ga sa jajima i jogurtom i dodati jedan prasak za pecivo i brasno. Zamesiti testo,ne previse tvrdo,kao za krofne. Ostaviti da kisne.

Iseckati oko 300 grama salame i pomesati sa casom jogurta,1 dl kecapa,100 grama kackavalja i malo origana ili kako vam drago...

Testo podelite u jufkice,pa ih razviti velicine tacne za kolace. Filovati nadevom. Ostaviti da malo odstoji.
Moze se prziti u ulju a moze se i premazati jajetom i posuti susamom i peci u rerni,zavisi od ukusa.
Od navedene mase ispadne od 13 do 20 pancerota.

Testo je fino i mekano,pa ko voli nek' izvoli!

Нема коментара:

Постави коментар