понедељак, 27. јун 2011.

Italijanska pita sa sirom














Potrebno je:
500 grama kora za pitu
500 grama sitnog sira
2 case pavlake
60 grama parmezana
jedna kasika susama
2 jaja
2 kasike ulja

Preliv za kore:
2 jaja
2 dl mleka
2 dl ulja
prasak za pecivo
4 kasike griza


U ciniji izmesati sitan sir,pavlaku,jaja,susam,parmezan i ulje. U drugoj cinijici izmesati jaja,mleko,ulje,prasak za pecivo i psenicni griz.
Jednu koru staviti na radnu povrsinu i premazati je prelivom i tako sve cetiri kore, i na poslednju staviti fil od sira i pavlake. Krajeve saviti ka unutrasnjosti da fil ne iscuri prilikom pecenja,urolati i redjati u podmazanu tepsiju. Praviti rolade dok se materijal ne utrosi.
Svaki rolat premazati prelivom i po zelji posuti susamom.
Staviti da se pece u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko 30 minuta.
Iseci rolate na manju parcad i servirati.


Prijatno!


Veoma ukusna i malo drugacija...



2 коментара:

  1. Анониман28. јун 2011. 04:40

    Volim ovakve stvari brze i ukusne.)I vecinu stvari imam od ovoga uvek u ostavi;:

    ОдговориИзбриши
  2. Super varijanta pitice...volim ih svakakve ali ovakvu jos nisam probala.

    ОдговориИзбриши