Sastojci za koru:
5 belanaca
10 kasika kristal secera
1 kasika sirceta
100 grama pecenih neslanih samlevenih kikirikija
Sastojci za fil:
1,5 l mleka
200 gr gustina
5 kasika brasna
15 zumanaca
300 gr secera
2 vanil secera
2 margarina
10 Kesten dezert cokoladica ili 200 gr kesten pirea
Priprema:
Umutiti dobro 5 belanaca sa 10 kasika secera dok se sav secer ne sjedini sa belancima i na kraju dodati kasiku sirceta. Posuti kikiriki po papiru za pecenje kojim je oblozen pleh. Preko kikirikija sipati masu od belanaca i susiti koru na 100 stepeni jedan sat. Na taj nacin napraviti jos dve kore,ukupno da bude tri.
Umutiti zumanca sa secerom i malo mleka,dodati brasno i gustin,sjediniti dobro da masa ne bude grudvasta.
Ostatak mleka staviti na vatru sa malo secera i vanil secerom i prokuvati. U provrilo staviti smesu sa zumancima i mesati da ne zagori. Dobro skuvan fil ostaviti da se ohladi.
U hladan fil umesati 2 razradjena margarina i dobro sjediniti.
Iseckati cokoladice na sitnije komadice pa umesati u fil. Ukoliko koristite kesten pire,samo ga malo razradite mikserom,dodajte malo ruma pa umesajte u osnovni fil.
Filovati kore tako sto cete staviti da strana sa kikirikijem bude gornja pa staviti fil,druga kora,fil,treca kora,fil i na kraju tortu obloziti sa 200 grama otopljene cokolade sa 4 kasike ulja,i uzeti modlu u obliku zvezde staviti na jos toplu glazuru i posuti unutrasnju povrsinu mlevenim kikirikijem. Zvezde redjati po zelji...
Torta je posebna i veoma zanimljivog ukusa bas zbog posebne arome kesten pirea...
Prijatno!
Odlicna torta draga!!!!Jakooooo mi se svidja.Bele kore u kombinaciji sa kestenom,po mom ukusu.SJAJNA JE!!!
ОдговориИзбришиSjajan recept draga !!
ОдговориИзбришиMislim da sam jednom postavljajuci blog za Mont Blanc pisala koliko volim kesten.Nisam pravial jso koalc od toga ali sad mzoda bas napravim:)
ОдговориИзбришиDodji po nagradicu!!!:))
ОдговориИзбриши