Kora :
5 jaja
5 kasika secera
kasika kakaoa
5 kasika brasna
5 kasika pecenih mlevenih lesnika
Preliv za koru :
200 gr secera
2 dl vode
Fil :
1 l mleka
3 pudinga od lesnika
200 gr secera
50 gr putera
Glazura :
200 gr cokolade
4 kasike ulja
Umutiti jaja sa secerom. Dodati brasno i kakao i
lagano varjacom umesati. Dodati lesnike. Sipati u pleh i peci oko 15
minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Dok se kora pece,skuvati sirup od vode i secera i vrelim preliti vrelu koru i ostaviti da se ohladi.
Odvojiti malo mleka i
razmutiti pudinge. Ostatak sa secerom staviti na kuvanje. U provrilo
umesati prethodnu smesu i mesati da ne zagori. Skloniti sa vatre i
ohladiti. Umesati puter na kraju.
Staviti fil preko kore i preliti pripremljenom glazurom od navedenih sastojaka.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар