субота, 2. јун 2012.

Sendvic pita







 Recept je od nase drage Jafi sa Coolinarike u malo izmenjenom obliku ( ne znam kako sam ja procitala psenicni griz umesto kukuruznog) ali je super ispalo. :D




Potrebno je:

Za testo:
pola minjona kvasca
2 dl mleka
1 dl ulja
kasicica secera
2 kasicice soli
2 jaja
3 kasike pavlake
100 gr psenicnog griza
oko 800 gr psenicnog brasna

Za premaz testa:
kasika margarina
1 jaje

Za fil:
200 gr sunkarice
2 kasike pavlake
100 gr mariniranih sampinjona
origano
bosiljak
kecap po zelji

Za posipanje:
susam


Priprema:

U mlako mleko staviti malo secera i kvasac i malo sacekati da kvasac nadodje. Dodavati ostale sastojke i umesiti glatko testo koje se ne lepi. Testo treba biti mekano. Podeliti ga na dve jednake polovine. Za vreme dok pripremate pitu, ukljucite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Testo ne kisne vec samo noliko koliko treba da pripremite pleh i fil. Uzeti veci pleh i dobro namazati dno i strane uljem.Razviti oklagijom prvu koru malo vecih dimenzija od pleha i staviti na dno. Visak testa prilepiti uz stranice pleha. Razraditi margarin i pomesati sa jajetom te time premazati koru. Preko staviti napravljenu smesu od sunkarice,pavlake,kecapa,

origana i bosiljka i mariniranih sampinjona. Rasklagijati  drugo testo,staviti preko smese, i dobro pritisnuti gornju koru da se ne bi razdvojila od fila prilikom pecenja. Po vrhu pitu premazati preostalom smesom od margarina i jajeta i  posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni oko 30 minuta  na 200 stepeni, probati cackalicom da li su svi slojevi peceni, i ispeci pitu do blago rumene boje.Gotovu pitu izvaditi iz rerne i prekriti kuhinjskom krpom.

Za veceru dusu dalo...

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар