четвртак, 21. јун 2012.

Kineska salata








Potrebno je:
jedna solja (za belu kafu) pirinca
3 solje vode
1 kasika karija
1 kasika soli
4 kisela krastavcica
4 obarena jajeta
250 gr pileceg filea
100 gr majoneza
180 gr kisele pavlake
jedna kasika susama


Solju pirinca skuvati u tri solje vode sa kasikom soli i kasikom kari zacina. Ohladiti. Iseckati kisele krastavcice na kockice. Obarena jaja iseckati isto na kockice,pileci file na trakice. Pomesati pavlaku i majonez. Kasiku susama sipati u tiganj bez ikakve masnoce i mesati varjacom dok ne dobije finu braon boju i pocne da mirise. Prohladiti. Sjediniti sve pripremljene sastojke sa smesom od majoneza i pavlake i na kraju dodati susam. Promesati.
Salatu dobro ohladiti i posluziti.

Prijatno!

2 коментара: