Za koru je potrebno:
5 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna
0,5 dl ruma
1 prasak za pecivo
sok iz konzerve ananasa
Fil:
1 l mleka
4 pudinga od vanile
125 gr margarina
8 kasika secera
Ostalo:
konzerva ananasa od 480 gr
200 gr slag krema
1 dl mineralne vode
3 kugle sladoleda za dekoraciju
Umutiti sastojke,prvo jaja i secer,brasno sa praskom za pecivo lagano umesati varjacom,dodati rum,izliti u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Odvojiti 2 dl mleka za razmucivanje pudinga. Ostatak mleka staviti da se kuva sa secerom. Kad se dobro zgusne,skloniti sa vatre i ohladiti pa u hladno umutiti margarin.
Koru natopiti ocedjenim sokom iz konzerve. Koru izbockati viljusjkom da dobro upije. Premazati koru filom,poredjati kockice ananasa preko fila pa odozgo premazati pripremljenim slagom.
Na svaku isecenu kocku staviti po kuglu sladoleda i dekorisati gumenim bombonama po zelji.
Uh, obožavam ananas, ovo moram isprobati!
ОдговориИзбришиAnanas obožava dragi a ja obožavam sladoled tako da ćemo oboje biti zadovoljni!
ОдговориИзбриши