недеља, 17. јул 2011.

Kovinski medenjaci


Pozdrav iz Kovina








Testo :
 
200 gr meda
 
140 gr secera
 
60 gr ulja
 
kesica cimeta
 
100 gr vode
 
1 kasicica sode bikarbone
 
2 zumanca
 
500 gr brasna
 
 
Izmeriti med,secer i vodu na vagi i staviti na vatru da provri. Smesu sipati u jednu trecinu brasna,izmesati,dodati zumanca i cimet. Ostaviti da se ohladi.
U hladnu smesu dodati ostale sastojke i umesiti testo. Testo je tvrdo i mora se dobro umesiti da se masa fino sastavi.
Praviti kuglice velicine oraha i redjati ih u pleh na rastojanju jedne od druge 5 centimetara. Malo ih recnuti nozem,da imaju kvadratice odozgo,da bi lepse izgledali.
Ispecene medenjake uvaljati u pripremljen saum,koji se dobro umuti od preostala 2 belanca i 6 kasika secera.

13 коментара:

  1. Volim medenjake i nekako ih uvek spremam u zimsko doba. Ovim si me bas fino izvukla iz leta i za tren preselila u zimske, hladnije, dane;)
    Dopadaju mi se.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala najlepse! Divne ste! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман17. јул 2011. 23:00

    Jest kao I nale i jaovo pravim bas sad ...zimi.Moja baka je pravila naj medenjake;)
    Dodji kod mene na blog .Ucestvuj u nagradnoj igri.Lako je;)
    Delim 2 divna kuvara da proslavim1 100 citalaca
    ovde:http://dzolistic.blogspot.com/2011/07/hip-hip-hooray-i-have-passed-hundred.html

    ОдговориИзбриши
  4. Njam, obožavam medenjake :))) Super izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  5. super recept, svidja mi se ovo na kraju sa belancima ... lepa varijanta !

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala svima,bas ste me obradovale! Veliki pozdrav iz vruceg Kovina!

    ОдговориИзбриши