понедељак, 16. фебруар 2015.

Najčokoladnija torta







Torta je pravljena za cerkin sesti rodjendan. Ni sama ne mogu da verujem da je toliko vremena proslo od njenog rodjenja. A sad novi post sa jos lepsim vestima: OCEKUJEMO JOS JEDNU BEBICU!
Mozda i previse hrabro na ovo ludo vreme ali dosta je bilo odlaganja... Samo nek' je zivo i zdravo!


Sastojci potrebni za jednu koru:

5 belanaca
15 kasika secera
1 kasika kakaoa


Sastojci potrebni za fil:


15 zumanaca
400 gr cokolade za kuvanje
1 litar slatke pavlake


Priprema kora:

Umutiti dobro belanca sa šećerom i na kraju dodati jednu kašiku kakaoa. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru 5 minuta na temperaturi od 200 stepeni pa smanjiti na 150 stepeni i sušiti koru još 20 minuta. Napraviti tri takve kore.


Priprema fila:

  Umutiti žumanca i kuvati ih na pari. Smesa je skuvana kad provučete varjačom po dnu posude i ona osavlja trag. Dodati 400 g čokolade i mešati dok se ne otopi. Skloniti i ostaviti da se ohladi. U većoj posudi umutiti 1 l slatke pavlake pa dodavati kašikom fil sa čokoladom, sve vreme muteći da se sve ujednači.


Filovanje:
 kora - fil - kora - fil - kora - fil.

 Fil je čvrst pa njime i možete dekorisati tortu. U kore možete staviti manje šećera, s tim što ćete dodati tu količinu u žumanca koja se trebaju kuvati na pari, jer u taj fil i ne ide šećer jer ga u korama ima dovoljno. A torta je prava čokoladna bomba...


Нема коментара:

Постави коментар