недеља, 01. мај 2011.

Punjeni jastucici











Testo:
1/2 litre mleka
jedan minjon kvasca
jedna kasicica secera
3 jaja
1,5 dl ulja

2 kasicice soli
jedan kilogram brasna

prasak za pecivo
jedan margarin


Slani fil:

salama po zelji
pavlaka
malo bibera
malo tucane ljute paprike


Razmrviti kvasac i razraditi ga sa secerom,naliti toplo mleko i dodati malo brasna. Ostaviti da kvasac pocne da radi.
Dodati umucena jaja pomesana sa uljem,so i umesiti testo sa brasnom pomesanim sa praskom za pecivo. Ostaviti da malo odmori,dok se ne udvostruci. Razviti testo i podeliti na 16 jufkica. Svaku rastanjiti velicine tacne za kolace. Premazivati razmeksalim margarinom i pakovati na dve gomile od po 8 krugova,samo poslednju ne premazivati jer ce se lepiti za oklagiju. Ostaviti obe gomile da se odmore, pa rastanjiti sto tanje. Seci kvadrate zeljene velicine. Puniti pripremljenim filom od iseckane salame,pomesane sa pavlakom i zacinjene ljutom paprikom ili biberom po zelji. Spajati uglove kvadrata i sa strane da se ne odvoji prilikom pecenja.
Spojene strane staviti na donju stranu u podmazan pleh.
Jastucice prvo premazati margarinom pa umucenim jajetom.
Peci na 200 stepeni dok ne porumene blago.



Mekane k'o dusa! A odozgo je tako fina korica koja se lista zbog margarina...