недеља, 24. април 2011.

Kinder Bueno torta











Kinder Bueno torta




Kora:
10 belanaca
20 kasika secera
2 kasike sirceta
100 grama lesnika
100 gr eurokrema

Fil:
2 litre mleka
25 kasika brasna
300 grama secera
10 zumanaca
5 kesica vanil secera
2 margarina
100 grama cokolade
150 gr plazma keksa

Ukrasavanje:
250 slaga
4 dl mineralne vode

Umutiti dobro belanca sa secerom i na kraju dodati 2 kasike sirceta. Ispeceni,krupnije mleveni lesnik posuti po plehu oblozenim papirom za pecenje pa sipati kasiku po kasiku pazljivo,umucena belanca. Susiti koru 1,5 sat na 100 stepeni.
Ostaviti koru u rerni da se ohladi. Kada je izvadite ohladjenu,premazite je sa 100 gr eurokrema.

Staviti 1,5 litar mleka da se kuva zajedno sa secerom. Posebno umutiti zumanca sa ostatkom mleka i vanil secerom,dodati brasno da ne bude grudvica,mutiti mikserom. Usuti masu u vrijuce mleko. Mesati da ne zagori i kuvati dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela i u jedan staviti cokoladu. Posto je vruce,sama ce se otopiti.
Ostaviti da se ohladi.
U prohladjeno umesati u svaki deo posebno po jedan margarin.
Na premazanu koru staviti prvo deo sa cokoladom,pa red plazme potopljene malo u sok od narandze. Preko keksa staviti zuti deo krema. Tortu premazati i ukrasiti umucenim slagom u prahu sa mineralnom vodom.










Kremasta i prelepa torta!