субота, 09. април 2011.

Cokoladni kolacici




Sastojci:
500 gr brasna
200 gr secera
kesica praska za pecivo
jedna kasika kakao praha
jedan margarin,obavezno Dijamant Dijavit
1 dl mleka
200 gr cokolade po zelji

 Priprema:
U dublju posudu staviti sve praskaste sastojke i dobro izmesati kasikom. Dodati margarin, koji ste otopili na pari, i mleko. Dobro umesiti. Mozda nece izgledati kao pravo testo,ali tako treba izgledati. Gnjeciti testo rukama i oblikovati loptice pa onda sve te loptice premesiti u jednu veliku loptu. Smesu vratiti u ciniju i drzati je u frizideru 45 minuta.
Iseckati cokoladu na kockice zeljene velicine i posle tacno 45 minuta izvaditi testo iz frizidera i umesiti sa kockicama cokolade.
Testo je tvrdje pa ga tanjite rukama pa izravnajte oklagijom. Uzeti casu sa manjim otvorom i vaditi krugove. Redjati ih u pleh oblozen papirom za pecenje.
Peci ih u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.


Hrskavi i slatki,uz caj ili kaficu za dusu.


Prijatno!