Za koru je potrebno:
4 jaja
100 grama secera
4 kasike brasna
1 kasicica praska za pecivo
1 kasika soka od pomorandze
80 gr rendane cokolade
50 gr krupnije mrvljenog lesnika
Fil:
2 kesice slag krema
2 blendirane pomorandze
100 gr secera u prahu
20 gr mlevenog lesnika za posipanje
20 gr rendane cokolade
Umutiti dobro belanca sa secerom i dodati zumanca,sok od pomorandze,brasno pomesano sa praskom za pecivo,lesnike i rendanu cokoladu.
Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni oko 15 minuta. Koru izvaditi i prohladiti.
Umutiti slag krem sa pulpom od izblendirane pomorandze,dodati secer i dobro umutiti mikserom. Mora biti dobro umuceno.
Krem premazati preko ohladjene kore i posuti mlevenim lesnicima i rendanom cokoladom.
Ohladiti,seci na kocke i servirati.
Osvezavajuci kolac koji je idealan za nastupajuce vrucine.
Kremasto i odlično izgledaju!!
ОдговориИзбришиSviđaju mi se, a sastojci dovoljno govore da su kocke ukusne, kremaste...
ОдговориИзбришиZanimljiva kombinacija!!Bas lepo i primamljivo izgledaju:))
ОдговориИзбришиSjajan kolač draga!!!
ОдговориИзбришиovo ću isprobati, super izgleda :D
ОдговориИзбриши