субота, 19. март 2011.

Cokoladne kocke

Andrijana


Kore :
 
400 grama psenicnog brasna
 
180 grama masti
 
100 grama secera
 
jedno zumance
 
malo mleka
 
 
 
Nadev :
 
1/2 litre mleka
 
3 kasike secera
 
4 kasike brasna
 
300 grama maslaca
 
300 grama secera u prahu
 
3 stangle cokolade
 
 
Glazura: :
 
4 stangle cokolade
 
50 grama maslaca
 
 
Od brasna,mleka,secera,masti i zumanca umesiti glatko testo. Podeliti ga na tri dela i peci tri kore,svaku posebno,na 180 stepeni oko 10 minuta,da ostanu bele.
U medjuvremenu skuvati u mleku kristal secer i brasno,pa kada se masa ohladi dodati maslac umucen sa secerom u prahu i rastopljenom cokoladom.
Ovim nadevom filovati kore i preliti ih glazurom od rastopljenog maslaca i cokolade.



Umesto masti,mozete upotrebiti margarin.




Prijatno!