недеља, 27. фебруар 2011.

Momenti uzivanja



Sastojci za koru:

5 belanaca
 
5 kasika secera
 
2 kasike brasna
 
kasicica praska za pecivo
 
rebro rendane cokolade

50 grama mlevenog kikirikija


Fil: :
 
15 zumanaca
 
7 kasika secera
 
150 grama cokolade
 
margarin


Drugi fil: :
 
1 litar mleka
 
10 kasika brasna
 
kesica sladoleda od maline
 
300 grama secera
 
150 grama mlevenog kikirikija
 
100 grama mlevene plazme
 
margarin


Umutiti belanca sa secerom. Kada su dobro umucena,dodati brasno,prasak za pecivo,mleveni kikiriki i rendano rebro cokolade. Umesati sastojke varjacom i staviti smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru oko 15 minuta na 200 stepeni. Na taj nacin napraviti tri kore.
Za prvi fil je potrebno umutiti zumanca sa secerom i staviti da se kuvaju na pari. Dodati izlomljenu cokoladu u mesati dok se ne zgusne. Ohladiti i u hladan umesati razradjen margarin.
Za drugi fil je potrebno odvojiti malo mleka od litre. Ostatak staviti da se kuva sa 300 grama secera. U ostatak mleka razmutiti brasno i kesicu sladoleda od maline. Smesu ukuvati u provrilo mleko. Mesati da ne zagori i ostaviti da se ohladi. U hladnu smesu ubaciti margarin i dobro izraditi mikserom da se sve lepo sjedini.
U hladan fil staviti mleveni kikiriki i mleveni keks.
Filovati :kora - rozi fil sa kikirikijem - kora - cokoladni fil - kora - ponovo rozi fil i premazati celu tortu.
Ukrasiti po zelji slagom i rendanom cokoladom.


Evo jedne nesvakidasnje torte neodoljivog i skladno povezanog ukusa.