Sastojci za koru:
5 belanaca
5 kasika secera
2 kasike brasna
kasicica praska za pecivo
rebro rendane cokolade
50 grama mlevenog kikirikija
50 grama mlevenog kikirikija
Fil: :
15 zumanaca
7 kasika secera
150 grama cokolade
margarin
Drugi fil: :
1 litar mleka
10 kasika brasna
kesica sladoleda od maline
300 grama secera
150 grama mlevenog kikirikija
100 grama mlevene plazme
margarin
Umutiti belanca sa secerom. Kada su dobro umucena,dodati brasno,prasak za pecivo,mleveni kikiriki i rendano rebro cokolade. Umesati sastojke varjacom i staviti smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru oko 15 minuta na 200 stepeni. Na taj nacin napraviti tri kore.
Za prvi fil je potrebno umutiti zumanca sa secerom i staviti da se kuvaju na pari. Dodati izlomljenu cokoladu u mesati dok se ne zgusne. Ohladiti i u hladan umesati razradjen margarin.
Za drugi fil je potrebno odvojiti malo mleka od litre. Ostatak staviti da se kuva sa 300 grama secera. U ostatak mleka razmutiti brasno i kesicu sladoleda od maline. Smesu ukuvati u provrilo mleko. Mesati da ne zagori i ostaviti da se ohladi. U hladnu smesu ubaciti margarin i dobro izraditi mikserom da se sve lepo sjedini.
U hladan fil staviti mleveni kikiriki i mleveni keks.
Filovati :kora - rozi fil sa kikirikijem - kora - cokoladni fil - kora - ponovo rozi fil i premazati celu tortu.
Ukrasiti po zelji slagom i rendanom cokoladom.Evo jedne nesvakidasnje torte neodoljivog i skladno povezanog ukusa.
Prelepa i veoma ukusna torta!
ОдговориИзбришиAndrijana, predivna torta, sastojci govore sami za sebe...
ОдговориИзбришиDraga Andrijana pored ovako dobre torte bismo svi uživali!!!
ОдговориИзбришиSjajno,savršena je!
ОдговориИзбришиPosebna kombinacija:)
ОдговориИзбришиsuper kombinacija!
ОдговориИзбришиBas je za uzivanje:)))
ОдговориИзбришиsuper!
ОдговориИзбриши