петак, 11. фебруар 2011.

Kolac sa visnjama





 
 
 
Testo :
 
6 jaja
 
24 kasike secera
 
24 kasike mleka
 
24 kasike ulja
 
24 kasike brasna
 
2 praska za pecivo
 
2 vanil secera
 
visnje za posipanje
 
 
Umutiti jaja sa secerom,dodati ulje,mleko i na kraju brasno koje ste prethodno pomesali sa praskom za pecivo. Dodati i dve kesice vanil secera.
 
Smesu sipati u podmazan i brasnom posut pleh. Staviti u zagrejanu rernu da se malo zapece,to jest da dobije koricu. 
 
 
Izvaditi iz rerne,posuti ocedjenim visnjama,i vratiti u rernu da se pece. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peci jos 15 minuta. Za svaki slucaj proveriti cackalicom da li je pecen iznutra. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi i seci na kocke zeljene velicine i posluziti.
 
 
Mera je za veliki pleh od rerne. Po zelji,mozete prepoloviti kolicinu sastojaka.