субота, 15. октобар 2011.

Kremasta torta







Još jedna u nizu... :D




Kora :
 
5 belanaca
 
10 kašika šećera
 
5 kašika seckanih oraha
 
3 kašičice prezli
 
2 kašike kakaoa
 
malo sirćeta
 
 
 
Fil: :
 
1/2 l slatke pavlake
 
100 gr šećera
 
100 gr šećera u prahu
 
5 kesica vanil šećera
 
5 žumanaca
 
1 kesica želatina
 
80 gr crne čokolade
Glazura: :
 
2 kesice želatina
 
2 čaše soka od višanja
 
 
 
Za koru umutiti belanca sa sirćetom. Sipati šećer i umutiti u čvrst sneg ,pa dodati orahe,kakao,prezle. Peći na 180 stepeni da se kora fino isuši.
Umutiti pavlaku. Želatin natopiti u 5 kašika hladne vode. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom i kuvati na pari,pa u vruće dodati 1/2 nabubrelog želatina i ostaviti da se ohladi.
Čokoladu istopiti i pomešati sa drugom polovinom želatina i malo prohladiti ali paziti da se čokolada ne stegne.
Pavlaku podeliti na pola,pa u jedan deo dodati žumanca a u drugi čokoladu i šećer u prahu.
Složiti koru u kalup za torte. Prvo staviti tamni pa svetli fil. Ohladiti tortu pa preko glazirati želatinom rastopljenim u soku od višanja.

4 коментара: