Još jedna u nizu... :D
Kora :
5 belanaca
10 kašika šećera
5 kašika seckanih oraha
3 kašičice prezli
2 kašike kakaoa
malo sirćeta
Fil: :
1/2 l slatke pavlake
100 gr šećera
100 gr šećera u prahu
5 kesica vanil šećera
5 žumanaca
1 kesica želatina
80 gr crne čokolade
Glazura: :
2 kesice želatina
2 čaše soka od višanja
Za
koru umutiti belanca sa sirćetom. Sipati šećer i umutiti u čvrst sneg
,pa dodati orahe,kakao,prezle. Peći na 180 stepeni da se kora fino
isuši.
Umutiti pavlaku. Želatin
natopiti u 5 kašika hladne vode. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom i
kuvati na pari,pa u vruće dodati 1/2 nabubrelog želatina i ostaviti da
se ohladi.
Čokoladu istopiti i pomešati sa drugom polovinom želatina i malo prohladiti ali paziti da se čokolada ne stegne.
Pavlaku podeliti na pola,pa u jedan deo dodati žumanca a u drugi čokoladu i šećer u prahu.
Složiti koru u kalup za
torte. Prvo staviti tamni pa svetli fil. Ohladiti tortu pa preko
glazirati želatinom rastopljenim u soku od višanja.
Ukusno izgleda draga!
ОдговориИзбришиOvo predivno izgleda, recept mi se sviđa i verujem da je izuzetno ukusno...
ОдговориИзбришиIzgleda sjajno draga.....
ОдговориИзбришиMeni se posebno svidja taj preliv od visanja.Super ti je kombinacija!!!
ОдговориИзбриши