Kora :
8 belanaca
200 gr šećera
80 gr čokolade
80 gr margarina
100 gr brašna
2 čaše soka od višanja za prelivanje kore
Fil: :
8 žumanaca
200 gr šećera
220 gr brašna
7 dl mleka
300 gr čokolade za kuvanje
250 grama margarina
pola čašice ruma
500 gr višanja (očišćenih)
šlag za ukrašavanje
Odvojiti malo mleka i
umutiti ga sa žumancima i brašnom a ostatak mleka kuvati sa šećerom. U
provrilo mleko sipati pripremljenu smesu i dodati 300 gr čokolade.
Mešati varjačom da ne zagori. Skloniti sa ringle kada masa počne da se
odvaja od zida posude. Ostaviti da se hladi.
Umutiti margarin dodavajuci kašiku po kašiku ohlađenog fila. Dodati pola čašice ruma. Na kraju umešati višnje varjačom.
Premazati filom koru i ukrasiti po želji umućenim šlagom.
divno :)
ОдговориИзбришиBaš je dobra, kombinacija čokolade i višanja je za mene nešto izuzetno. Torta je predivna...
ОдговориИзбришиdivna torta :)
ОдговориИзбришиJakooo mi se svidja!!Volim torte sa visnjama,a jos i "pijane":))
ОдговориИзбришиJao, višnje i čokolada, savršena torta draga :-)))
ОдговориИзбриши