Nešto jeftinija varijanta slatkiša...
Testo :
16 kašika ulja
10 kašika šećera
16 kašika mleka
jedan prašak za pecivo
malo sode bikarbone
brašna po potrebi
Fil: :
4 kasike šećera
1,5 l mleka
15 kasika brašna
200 gr šećera
5 kesica vanil šećera
2 kasike kakaoa
Kore izbockati viljuškom pre nego sto stavite u rernu. Peći desetak minuta na 200 stepeni dok blago ne porumene.
Ispeci sve četiri kore i ostaviti da se prohlade. Za to vreme,pripremati fil.
Staviti kristal šećer u
posudu da se istopi ali da ne pregori. Pomešati brašno,šecer,mleko i
vanil šećer i sipati u karamelisan šećer na ringli. Mešati svo vreme dok
se masa ne počne odvajati od zida posude. Na kraju dodati 2 kašike
kakaoa.
Vrućim filom premazivati
kore i slagati jednu preko druge. Ostaviti toru da prenoći i preklopiti
je necim teškim da se fil fino rasporedi.
Preliti čokoladnom glazurom.
Prijatno!
Prijatno!
Mnogo volim ovakve tvoje kolace.Karamel posebno:)
ОдговориИзбришиNekada davno sam nesto slicno pravila; bas volim karamel od topljenog secera!
ОдговориИзбришиOdlično draga!
ОдговориИзбриши