среда, 22. децембар 2010.

Rigojanci kolac







Za jednu koru je potrebno:
4 jaja
4 kasike secera
4 kasike brasna
1 kasika kakaoa

Za prvi fil:
4 kesice slaga
1/2 litre mleka
100 grama cokolade
200 grama margarina

Za drugi fil:
140 grama cokolade
2 jaja
140 grama secera
50 grama margarina

Umutiti zumanca sa brasnom i jednom kasikom secera,dodati kasiku kakaoa.
Belanca umutiti sa ostatkom secera i polako dodavati u prethodnu smesu,lagano mesajuci varjacom,da masa ne spadne.
Ispeci takve dve kore.


Istopiti margarin i cokoladu na laganoj vatri i ostaviti da se prohladi. Umutiti slag sa mlekom i onda dodavati otopljenu smesu,sve vreme muteci mikserom. Ostaviti da se ohladi cela masa.

Za drugi deo je potrebno umutiti jaja sa secerom,kuvati i mesati,dodati margarin i cokoladu.


Na prvu koru namazati prvi fil,namazati drugi fil. Drugu koru iseci na kvadrate zeljene velicine,i redjati preko kolaca.

Kolac je mekan,ukusan a najlepsi je jer sadrzi puno cokolade....