недеља, 17. јул 2011.

Kovinski medenjaci


Pozdrav iz Kovina








Testo :
 
200 gr meda
 
140 gr secera
 
60 gr ulja
 
kesica cimeta
 
100 gr vode
 
1 kasicica sode bikarbone
 
2 zumanca
 
500 gr brasna
 
 
Izmeriti med,secer i vodu na vagi i staviti na vatru da provri. Smesu sipati u jednu trecinu brasna,izmesati,dodati zumanca i cimet. Ostaviti da se ohladi.
U hladnu smesu dodati ostale sastojke i umesiti testo. Testo je tvrdo i mora se dobro umesiti da se masa fino sastavi.
Praviti kuglice velicine oraha i redjati ih u pleh na rastojanju jedne od druge 5 centimetara. Malo ih recnuti nozem,da imaju kvadratice odozgo,da bi lepse izgledali.
Ispecene medenjake uvaljati u pripremljen saum,koji se dobro umuti od preostala 2 belanca i 6 kasika secera.