уторак, 12. јул 2011.

Ekleri sa kafom i topljenom cokoladom











Sastojci: 

75 g brašna
110 g putera
2 jaja
150 ml vode
1 kafena kašika instant kafe
300 ml biljne pavlake
90 g šećera u prahu
100 gr čokolade
malo ruma
2 kašike vode
U šerpu staviti vodu i puter, polako zagrevati a kada se rastopi dodati brašno i mešati dok testo ne počne da se odvaja od šerpe. Testo mutiti mikserom i dodati jaja. Špric napuniti testom i na nauljenu tepsiju formirati eklere. Peći 25 minuta na 200*C. Rernu nemojte otvarati tokom pečenja. Kafu pomešati sa vodom, dodati otopljenu čokoladu i rum. Mikserom umutiti pavlaku i sjediniti sa filom od čokolade. Pečene i prohlađene eklere preseći uzduž na pola, krem staviti u špric i napuniti donje polovine. Poklopiti gornjom polovinom i preliti čokoladnim topingom.

6 коментара:

  1. Анониман13. јул 2011. 00:50

    Oooooooooo.Cokolada u eklerima..topi mi se svasta nesto u ustima kad ovo vidim:)

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan recept i ekleri fantastično izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  3. Sad kad sam ovladala princeze vreme je da na eklere krenem. Super su ti ispali. Ja bi ih prelila čokoladom, da pridodam malo kalorija

    ОдговориИзбриши
  4. Trebalo je da se malo preliju čokoladom,kao sto sam napisala,ali imam mraviće po kuhinji,ono sto odvojim,nekako nestane a svi se prave šašavi... :)

    ОдговориИзбриши