понедељак, 06. децембар 2010.

Princes krofne






Testo :
1/2 litre vode
150 grama margarina
300 grama brasna
4 jaja
secera po ukusu
prasak za pecivo

Fil :
7 dl mleka
3 kesice pudinga od vanile
10 kasika secera
100 gr margarina
200 grama slag krema
U pola litre vode staviti margarin,150 grama,i staviti na sporet da vri. Kada provri,ubaciti 300 grama brasna. Nakon jedan minut skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi. U prohladjeno umutiti cetiri cela jaja. Ja sam tek tada stavila prasak za pecivo.

Krofne vaditi kasikama, velikom, i malom skidati sa velike. Peci na 200 stepeni bez otvaranje rerne. Izvaditi tek kada se ohlade.

Puding umesati sa 3 dl mleka i 3 kasike secera a u ostatak mleka ubaciti ostatak secera. Skuvati puding i prohladiti. Ubaciti ostatak margarina.

Umutiti slag krem i deo pomesati sa pudingom a deo ostaviti za drugi sloj.

Krofne preseci reckavim nozem na pola,puniti kremom,i odozgo kasikom slag krema ukrasiti pa poklopiti drugom polovinom krofne.
Nisam koristila spric za ukrasavanje ni u jednom trenutku ali su svejedno ispale odlicne i sto je najbitnije,nisu stojale ni dva dana. Tako vam je to kod mene... :)

Posted by Picasa