среда, 29. децембар 2010.

Cokoladna torta










Sastojci :
16 zumanaca
600 grama secera u prahu
2 margarina
400 grama cokolade
150 grama mlevenog keksa
16 belanaca
400 grama slag krema

Umutiti 16 zumanaca sa 600 grama secera u prahu.
Dodati 400 grama istopljene cokolade u zumanca.
Zatim u smesu dodati 2 razradjena margarina i 150 grama mlevene plazme.
Posebno umutiti belanca bez secera i polako dodavati u prethodnu smesu,mesajuci varjacom lagano da se ne bi masa zgnjecala.
Masu podeliti na pola. Jednu polovinu ostaviti na hladnom a od druge ispeci 3 kore. Iskljucivo na masnom papiru!
Peci na 180 - 200 stepeni najvise 15 minuta,da kore ne budu tvrde.
Umutiti 400 grama slag krema i filovati kora-crni fil-slag.


Za pravljenje ove torte,obavezno koristiti sveza jaja,radi bezbednosti vaseg zdravlja.