понедељак, 15. новембар 2010.

Suncana dolina torta








Potrebno je:

Za kore:
8 belanaca
8 kasika secera
1 kasika sirceta

Za premazivanje kora:
200 grama krema

Za fil:
16 zumanaca
300 grama secera u prahu
200 grama pecenih mlevenih lesnika
250 grama margarina

Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg i na kraju dodati kasiku sirceta. Masu izliti u pleh oblozen pek papirom i peci 15 minuta na 200 stepeni i 30 minuta na 120 stepeni. Tako napraviti dve kore. Svaku premazati kremom.

Umutiti zumanca i secer u prahu u krem pa kuvati na pari uz mesanje.
U ohladjen krem staviti razradjen margarin i na kraju samlevene lesnike.
Tortu po zelji ukrasiti slagom ili slag kremom.


Veoma je ukusna... Nije komplikovana za pravljenje ali se uvek trazi parce vise...