понедељак, 15. новембар 2010.
Suncana dolina torta
Potrebno je:
Za kore:
8 belanaca
8 kasika secera
1 kasika sirceta
Za premazivanje kora:
200 grama krema
Za fil:
16 zumanaca
300 grama secera u prahu
200 grama pecenih mlevenih lesnika
250 grama margarina
Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg i na kraju dodati kasiku sirceta. Masu izliti u pleh oblozen pek papirom i peci 15 minuta na 200 stepeni i 30 minuta na 120 stepeni. Tako napraviti dve kore. Svaku premazati kremom.
Umutiti zumanca i secer u prahu u krem pa kuvati na pari uz mesanje.
U ohladjen krem staviti razradjen margarin i na kraju samlevene lesnike.
Tortu po zelji ukrasiti slagom ili slag kremom.
Veoma je ukusna... Nije komplikovana za pravljenje ali se uvek trazi parce vise...
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Cim je sa eurokremom i lesnikom to mora biti odlicno... ja bi sigurno trazila parce vise :)
ОдговориИзбришиNaravno da moze. Svrati slobodno! :)))
ОдговориИзбриши