уторак, 02. новембар 2010.

Slane štangle










Potrebno je:
1 šolja toplog mleka
1 kocka kvasca
1 kašika soli
1 margarin
2 jaja
brašno po potrebi

Potopiti kvasac u mleko,sa kašikom brašna,i ostaviti da nadodje. Za to vreme izraditi margarin,2 jaja i kašiku soli. Pomešati sa nadošlim kvacsem i napraviti testo. Testo razvući oklagijom,debljine pola centimetra, i nožem seći pravougaonike duzine 5 a širine 1,5 centimetra... Redjati ih u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom ili kimom po želji... Peći na 220 stepeni oko 15 minuta,dok ne dobiju finu boju...

Odlične su uz pivo.... Kao grickalica za prave muškarce dok gledaju utakmice...
Najbolje je što se prave na brzinu,i nema puno posla oko njih...

Prijatno!