понедељак, 1. новембар 2010.

Kinder kolač








Kore:
3 jaja
2 kašike šećera
1.5 kašika brašna
kašika kakaoa
pola kesice praška za pecivo
3 kašike tople vode

Fil:
1 litar mleka
250 grama šećera
100 grama gustina
1 vanil šećer
margarin

Glazura:
200 grama čokolade za kuvanje
4 kašike ulja

Izmutiti dobro belanca sa šećerom.dodati žumanca. Umešati brasno i prašak za pecivo,pa dodati u smesu lagano muteći varjačom i na kraju dodati kakao i toplu vodu. Smesu ispeći u plehu obloženim papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni samo 10 minuta. Napraviti dve takve kore.

Sipati malo mleka u gustin i žicom mešati da se izgube grudvice. U ostatak mleka sipati šećer i vanil šećer i staviti da se kuva. U provrilo mleko sipati smesu sa gustinom i mešati dok se ne zgusne. Skuvan fil skloniti sa vatre i staviti da se prohladi. U mlak umešati margarin i dobro izmešati da se fino sjedini.

Filovati:
kora - fil - kora - fil i na kraju glazura od 200 grama čokolade i četiri kašike ulja,otopljenoj na laganoj vatri.


Veoma je ukusan i lagan za pravljenje. Nadam se da ćete se i vi isto tako oduševiti lakoćom pravljenja a pre svega finim ukusom...


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар