недеља, 14. август 2011.

Buhtle sa sirom





Sastojci:
600 gr mekog brasna
minjon kvasca
kasicica secera
80 ml ulja
200 ml jogurta
1 jaje
1 zumance
200 ml mleka
1 kasicica soli

Fil:
250 gr kravljeg sira
100 gr edamera
1 jaje
malo bibera

Za premazivanje;
jaje
susam


Kvasac izmrviti,dodati secer i malo mleka i ostaviti da nadodje. Brasnu dodati mleko,ulje,zumance,jogurt,so pa dodamo uskisnut kvasac sa mlekom,umesimo glatku smesu. Testo ostavimo na toplom 30 minuta da odmori.
Kravlji sir ocediti,dodati edamer,biber i jaje i dobro izmesati.
Testo podeliti na male loptice. Loptice rastanjiti dlanom,staviti pola kasicice nadeva i ponovo oblikovati lopticu. Poredjati u podmazan pleh,premazati jajetom,posuti susamom i ostaviti da odstoje jos 15 minuta.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Pecene prekriti cistom pamucnom krpom krpom i ostaviti da se ohlade.