субота, 06. август 2011.

Kakao kocke



Testo :
 
3 jaja
 
5 soljica od crne kafe secera
 
5 soljica jogurta
 
3 soljice ulja
 
9 soljica brasna
 
1 prasak za pecivo
 
na vrh kasicice sode bikarbone
 
2 kasike kakaoa u pola smese
 
 
Glazura :
 
100 grama cokolade
 
4 kasike ulja
 
Umutiti belanca sa secerom,dodati zumanca i mutiti dok se secer ne istopi potpuno. Dodati ulje,jogurt i na kraju brasno pomesano sa praskom za pecivo i sodom bikarbonom.
Polovinu mase izliti u pleh oblozen papirom za pecenje a u drugu polovinu mase dodati kakao. Promesati,sjediniti i sipati preko zute mase.
Kolac peci na srednjoj temperaturi oko pola sata i proveravati cackalicom da li je dovoljno pecen iznutra.
Gotov,prohladjen kolac preliti glazurom od cokolade.