петак, 19. новембар 2010.

Medeno srce








Sastojci za jednu koru :
1 casa secera
1 casa mleka
2 case brasna
kasicica sode bikarbone
kasicica praska za pecivo
kesica cimeta
Kao fil :
pekmez od sljiva ili kajsija
Preliv :
100 grama cokolade



Pomesati sastojke za koru. Mesati varjacom dok se ne dobije glatka smesa. Izliti pola smese u pleh,moze i oblozen pek-papirom a moze i namascen i pobrasnjen. Ponoviti postupak,to jest,napraviti jos jednu smesu kao drugu koru.
Staviti u zagrejanu rernu i peci dok ne dobije koricu,najvise 10 minuta. Izvaditi iz rerne i premazati pekmezom od sljiva. Odozgo preliti drugom masom.
Vratiti u rernu da se lepo ispece,dok ne dobije braon boju.
Kada se fino ispece i prohladi,istopite cokoladu sa malo ulja i prelijte kolac. Ostaviti da se skroz ohladi pa onda sluziti.
Prijatno!