четвртак, 09. децембар 2010.

Kroasani








Za testo je potrebno:
1/2 litre mleka
jedna kockica kvasca
jedna kasicica secera
jedna kasicica soli
2 jaja
jedna casa ulja
brasna po potrebi (oko 900 grama)

Za premazivanje:
250 grama margarina

Ugrejati mleko i u njemu rastopiti kvasac sa kasicicom secera i kasicicom soli. Dodati malo brasna i ostaviti da odstoji dok kvasac ne pocne da deluje.
Posebno umutiti 2 jaja sa jednom casom, od jogurta, ulja. Pomesati sa podignutim kvascem i umesiti testo tek da se ne lepi za ruke.
Ostaviti na toplom da nadodje oko pola sata.

Razmesiti testo na pobrasnjenoj povrsini i podeliti testo na 16 jufkica. Osam rastanjiti i posipati zamrzlim rendanim margarinom,osim poslednje,i slagati jednu na drugu. Poslednju podvuci ispod ostalih da margarin ne bi iscureo prilikom oklagijanja.

Napraviti dve obge.

Svaku razvuci rukama,malo oklagijom ali pazljivo.
Seci na cetvrtine i svaku na jos 5 delova. Izadje oko 40 kroasana.
Svaku premazati umucenim jajetom i posuti susamom. Peci na 200 stepeni do fine zlatno-braon boje.
Po zelji se mogu puniti sirom.


Prijatno!
Posted by Picasa