недеља, 12. децембар 2010.

Sladoled kocke







Sastojci za koru:
8 belanaca
10 kasika secera
1 kasika sirceta

Sastojci za jedan fil:
8 zumanaca
250 grama secera u prahu
250 grama margarina

Sastojci za drugi fil:
1/2 litre mleka
2 pudinga od vanile
1 kasika gustina
3 kasike secera

Sastojci za treci fil:
1/2 litre mleka
2 pudinga od jagode ili maline
1 kasika gustina
3 kasike secera

Cokoladni preliv:
100 grama cokolade
4 kasike ulja

Priprema:
Dobro umutiti belanca sa secerom i na kraju dodati kasiku sirceta.
Susiti koru na 120 stepeni 1,5 sat.

Umutiti kremasto zumanca sa secerom u prahu. Kuvati na pari dok se ne zgusne.

Razmutiti puding sa malo hladnog mleka,dodati gustin i secer a ostatak mleka staviti da se skuva.
Skuvati puding i mesati da ne zagori.
Na isti nacin skuvati i drugi deo fila,to jest,puding od maline ili jagode.

Ohladiti sva tri fila.
Po zelji u rozi deo mozete staviti neko crveno voce (maline ili jagode).

Umesati razradjen margarin sa ohladjenim kremom od zumanaca.
Jednu polovinu krema staviti u puding sa vanilom a drugi u puding od malina ili jagoda.
Nafilovati koru,prvo zutim pa rozim delom,premazati otopljenom cokoladom, i ukrasiti po zelji slagom.

Dobro ohladiti pa sluziti...


Prijatno!