Sastojci za koru:
8 belanaca
10 kasika secera
1 kasika sirceta
Sastojci za jedan fil:
8 zumanaca
250 grama secera u prahu
250 grama margarina
Sastojci za drugi fil:
1/2 litre mleka
2 pudinga od vanile
1 kasika gustina
3 kasike secera
Sastojci za treci fil:
1/2 litre mleka
2 pudinga od jagode ili maline
1 kasika gustina
3 kasike secera
Cokoladni preliv:
100 grama cokolade
4 kasike ulja
Priprema:
Dobro umutiti belanca sa secerom i na kraju dodati kasiku sirceta.
Susiti koru na 120 stepeni 1,5 sat.
Umutiti kremasto zumanca sa secerom u prahu. Kuvati na pari dok se ne zgusne.
Razmutiti puding sa malo hladnog mleka,dodati gustin i secer a ostatak mleka staviti da se skuva.
Skuvati puding i mesati da ne zagori.
Na isti nacin skuvati i drugi deo fila,to jest,puding od maline ili jagode.
Ohladiti sva tri fila.
Po zelji u rozi deo mozete staviti neko crveno voce (maline ili jagode).
Umesati razradjen margarin sa ohladjenim kremom od zumanaca.
Jednu polovinu krema staviti u puding sa vanilom a drugi u puding od malina ili jagoda.
Nafilovati koru,prvo zutim pa rozim delom,premazati otopljenom cokoladom, i ukrasiti po zelji slagom.
Dobro ohladiti pa sluziti...
Prijatno!
Tako lepo i sočno, i uz ovu predivnu muziku treba uživati, još samo da mogu osetiti ukus ovih kocki...
ОдговориИзбришиJako ukusan i lagan kolačić :D
ОдговориИзбришиDraga,divno,kremasto,lepo!!!:)
ОдговориИзбришиIt looks delicious.I came across your site from the foodieblogroll andbtranslated your blog with google. I'd really love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this Ice Cream widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about ice crean recipes,Thanks!
ОдговориИзбриши