Posna torta
Kora :
250 grama mlevenih oraha
200 gr šećera
200 gr brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kašicice sode bikarbone
kašičica cimeta
mleveni karanfilić
Za fil :
6 kašika džema od kajsije
Glazura: :
150 grama čokolade
malo margarina
malo ruma
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
Pečenu,ohlađenu koru preseći da se dobiju dve kore.
Džem od kajsija ugrejati pa filovati kore.
Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina,čokolade istopljenih na pari uz dodatak ruma ili nekog likera.
Prijatno.
Ja bih je nazvala "luče moje čokoladno"pa nek je pijna kol'ko hoće...:-)
ОдговориИзбришиMnogo mi se sviđa ova tvoja torta, Andrijana, super će doći recept za sve one posne velike praznike koji dolaze.Pozdrav,Ankica!
Ma bas je extra!Super ko obozava čokoladu!!!
ОдговориИзбриши