недеља, 27. новембар 2011.

Pijana torta



                                                         Posna torta



Kora :
250 grama mlevenih oraha
200 gr šećera
200 gr brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kašicice sode bikarbone
kašičica cimeta
mleveni karanfilić
Za fil :
6 kašika džema od kajsije
Glazura: :
150 grama čokolade
malo margarina
malo ruma
Izmešati brašno,prašak za pecivo,sodu bikarbonu i ostale suve sastojke i na kraju crno vino i dobro izjednačiti smesu.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
Pečenu,ohlađenu koru preseći da se dobiju dve kore.
Džem od kajsija ugrejati pa filovati kore.
Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina,čokolade istopljenih na pari uz dodatak ruma ili nekog likera.
Prijatno.

2 коментара:

  1. Ja bih je nazvala "luče moje čokoladno"pa nek je pijna kol'ko hoće...:-)
    Mnogo mi se sviđa ova tvoja torta, Andrijana, super će doći recept za sve one posne velike praznike koji dolaze.Pozdrav,Ankica!

    ОдговориИзбриши