четвртак, 20. октобар 2011.

Čokoladni kolac sa kafom




Namirnice :
 
3 jaja
 
100 gr šećera
 
140 gr brašna
 
125 gr margarina
 
1,5 dl mleka
 
100 gr čokolade
 
260 gr sitno seckanih oraha
 
1 kasicica praška za pecivo
 
 
Sirup: :
 
2 dl vode
 
200 gr šećera
 
2 dl kafe
 
Na pari zajedno otopiti margarin i čokoladu. Mikserom dobro umutiti jaja i šećer,dodajte brašno,mleko i prašak za pecivo.
Izmešati pa dodati otopljenu čokoladu i,na kraju,orahe.
Sipati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kolač ostaviti da se ohladi.
Na jačoj vatri kuvati vodu i šećer oko 5 minuta. Dodati skuvanu i proceđenu kafu i toplim sirupom preliti hladan kolač.
Pre služenja držati u frižideru najmanje dva sata,da kolač dobro upije sirup.
Dekorisati kriškama pomorandži ili rendanom belom čokoladom po želji.