недеља, 2. октобар 2011.

Medeno srce






Kora - mera je čaša od jogurta :
čaša šećera
čaša mleka
dve čaše brašna
kašičica sode bikarbone
kašičica praška za pecivo
pola kesice cimeta
Fil: :
8 kašika pekmeza od šljiva
Glazura: :
100 grama čokolade
4 kašike ulja
Žicom umešati šećer,mleko,brašno,dodati sodu bikarbonu i prašak za pecivo i na kraju dodati pola kesice cimeta. Sipati smesu u pleh podmazan i pobrašnjen i peći 7 - 10 minuta,ne treba da se ispeče do kraja.
Napraviti još jednu meru za drugu koru od istih sastojaka. Ukoliko pravite u manjem plehu,jedna mera će biti dovoljna s tim sto je treba podeliti na dva dela.
Izvaditi koru iz rerne,premazati je pekmezom i preliti smesom za drugu koru.
Vratiti kolač u rernu na još 7 minuta na 180 stepeni,taman dok dobije boju.
Rastopiti čokoladu sa uljem i premazati preko gotovog kolača.


Domaći kolač koji se pravi na brzinu a jako je ukusan.

2 коментара:

  1. Odlican kolac! U mom receptu pekmez se istopi sa 100 grama cokolade i time se premazuje kroz sredinu... zmirecki, covek bi rekao da jede pravo medeno srce :)

    ОдговориИзбриши