субота, 24. септембар 2011.

Išleri torta



Potrebno je:


duplo pakovanje piškota
 
duplo pakovanje Išleri keksa
 
2 pudinga od čokolade
 
2 pudinga od karamela
 
7 dl mleka
 
200 gr šećera
 
200 gr šlag krema u prahu
 
2 dl mineralne vode za mućenje šlaga
 
malo ruma za potapanje piškota
 
250 grama margarina




Nakvasiti piškote u rastvor 3 cl ruma i 2 dl vode. Redjati na tacnu po dužini tri a po širini osam piškota,u zavisnosti od velicine tacne menjati raspored.
U 3,5 dl mleka skuvati dva pudinga od čokolade a u ostalih 3,5 dl mleka skuvati dva pudinga sa ukusom karamela. Dakle,malo mleka odvojiti za ramućivanje pudinga a ostatak mleka staviti da se kuva zajedno sa 100 gr šećera. U provrilo mleko sipati razmućenu smesu hladnog mleka i pudinga sa ukusima. I tako oba fila. U hladne skuvane pudinge umutiti po polovinu margarina.
Na piškote staviti fil od čokolade,zatim redjati Išlere koji se malo natope u razblaženi rum,da bi se lakše poslastica isekla.
Na biskvite staviti fil sa ukusom karamele. Tortu ukrasiti umućenim šlagom po želji.


Ohladjena je najlepsa! Kremasta i neodoljiva...