Testo :
6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 kašika mlake vode
jedan prašak za pecivo
Fil: :
6 belanaca
500 gr šećera
1 dl vode
sok od pola limuna
3 kesice vanil šećera
Glazura: :
100 grama bele čokolade
Žumanca dobro umutiti sa šećerom,dodati mlaku vodu,prašak za pecivo i brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje,razliti smesu i peći oko 10 minuta na 250 stepeni.
Penasto umutiti belanca i dodati na vrh noža soli. Kada se dobro umuti,dodati vanil šećer.
U šerpu sipati šećer i vodu. Kuvati na laganoj vatri dok ne proključa a zatim dodati sok od limuna i kuvati još 10 minuta.
U umućena belanca postepeno dodavati vreli sirup,uz neprestano mućenje mikserom. Kada se sipa sav sirup,mutiti još 15 minuta.
Fil naneti na koru i fino rasporediti i zapeći u rerni na 200 stepeni jedan minut.
Napraviti glazuru od 100 gr bele čokolade i 4 kašike ulja pa preliti preko vrućeg fila.
Prijatno!
Izgledaju kao prave sampite.A da su sa belom cokoladom to ih meni cini jos interesantnijima;)
ОдговориИзбриши