недеља, 18. септембар 2011.

Šampita sa belom čokoladom













Testo :
 
6 žumanaca
 
6 kašika šećera
 
6 kašika brašna
 
6 kašika mlake vode
 
jedan prašak za pecivo
 
Fil: :
 
6 belanaca
 
500 gr šećera
 
1 dl vode
 
sok od pola limuna
 
3 kesice vanil šećera
 
 
Glazura: :
 
100 grama bele čokolade
 


Žumanca dobro umutiti sa šećerom,dodati mlaku vodu,prašak za pecivo i brašno. Pleh obložiti papirom za pečenje,razliti smesu i peći oko 10 minuta na 250 stepeni.
Penasto umutiti belanca i dodati na vrh noža soli. Kada se dobro umuti,dodati vanil šećer.
U šerpu sipati šećer i vodu. Kuvati na laganoj vatri dok ne proključa a zatim dodati sok od limuna i kuvati još 10 minuta.
U umućena belanca postepeno dodavati vreli sirup,uz neprestano mućenje mikserom. Kada se sipa sav sirup,mutiti još 15 minuta.
Fil naneti na koru i fino rasporediti i zapeći u rerni na 200 stepeni jedan minut.
Napraviti glazuru od 100 gr bele čokolade i 4 kašike ulja pa preliti preko vrućeg fila.
Prijatno!