субота, 03. септембар 2011.

Milka torta












Kora:
 

7 belanaca
200 gr šećera 
100 gr samlevenih lešnika
1 kašika brašna
 

Fil:
1 l mleka 
4 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 gr šećera
21 žumance
250 gr margarina
2 šlaga
300 gr Milke čokolade
300 gr Milke bele čokolade


Način pripreme

Kora:
Ulupati 7 belanaca, 200 gr šećera, 100 gr samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.  Tako ukupno 3 kore.

Fil:
Skuvati u 1 l mleka 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 gr šećera i 21 žumance. Kada se ohladi dodati 250 gr margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo staviti 300 gr otopljene čokolade ´Milka´sa lešnicima, a u drugi deo 300 gr bele ´Milka´ čokolade.
Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora… Na vrhu treba da bude fil.


Ukrasiti po zelji...


Ovo je bila druga torta za treci rodjendan moje Katarine.