четвртак, 28. октобар 2010.

Velike pancerote



Testo :
250 ml mleka
svez kvasac
kasika secera
500 grama brasna
so
3 kasike ulja

Fil :
150 grama pilece sunkarice
200 grama rendanog kackavalja
150 ml kecapa
150 grama majoneza

2 jaja
150 grama prezli

za mazanje pleha :
100 grama margarina


Priprema:
U veci sud stavimo brasno,posolimo i dodamo 3 kasike ulja. U serpu sa zagrejanim mlekom dodamo secer i kvasac i mesamo zicom za mucenje dok se kvasac ne rastopi.
Zatim,sadrzinu iz serpe dodamo u sud sa brasnom i promesamo. Testo umesimo rukom i ostavimo tridsetak minuta da naraste.
Persun sitno iseckamo a sunkaricu isecemo na kockice.
Naraslo testo premesimo na pobrasnjenoj radnoj povrsini i podelimo na 6 jednakih delova. Od svakog parceta formiramo jufku i od svake razvucemo okruglu tanku koru.
Na sredinu nanesemo kecap,premazemo majonez,zatim kockice sunkarice,isecen persun i rendan kackavalj.
Savijemo koru na polovinu i krajeve pritisnemo prstima da se zalepe.
U ciniju izmutimo 2 jaja a zatim svaku pancerotu prvo uvaljamo u jaja pa u prezlu i redjamo u pleh namazan margarinom.
Peci 20 minuta na 200 stepeni.
Po zelji gotove posuti rendanim parmezanom.
Prijatno!

Bas su velike i veoma ukusne!

Нема коментара:

Постави коментар